توضیحات
رژیم غذایی سالم برای ناهار /برنج باسماتی با زعفران
دستور پخت برنج باسماتی با زعفران:
برنج را در ظرفی متوسط بریزید. مقداری آب سرد، باندازه ای که روی برنج را بپوشاند، اضافه کنید. برنج را به آرامی بین انگشتان مالش دهید. 4 یا 5 بار آبکشی کنید تا آب آن روشن شود. سپس مجدادا مقداری آب سرد باندازه ای که روی برنج را بپوشاند اضافه کنید و بگذارید 30 دقیقه خیس بخورد. سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید.
در قابلمه روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید. بادام هندی را اضافه کرده، 10 تا 20 ثانیه سرخ کنید. سپس ر روی حوله های کاغذی قرار دهید.
کشمش را به روغن داغ اضافه کنید. 20 تا 30 ثانیه سرخ کنید و سپس به بادام هندی اضافه کنید.(روی حوله کاغذی).
زیره ، فلفل دلمه ای ، هل ، میخک ، برگهای خلیج و چوب دارچین را به روغن داغ اضافه کنید. 15 تا 30 ثانیه هم بزنید. پیازها را اضافه کنید. 3 تا 4 دقیقه یا تا زمانی که پیازها قهوه ای طلایی شوند ، سرخ کنید.
برنج را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید طوریکه دانه های برنج نشکند.
در یک و نیم پیمانه آب سرد، زعفران و نمک را حل کنید. سپس به قابلمه اضافه کنید و حرارت را روی زیاد قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد.
بعد، حرارت را باندازه ی متوسط کاهش دهید. و برنج را پنج تا شش دقیقه بپزید و هم چند وقت یکبار هم بزنید تا زمانیکه تقریبا همه آب تبخیر شود.
در قابلمه را بگذارید و برنج را به مدت پنج دقیقه دیگر بپزید.
سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید برنج به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل قابلمه بماند.
برنج را با چنگال یا قاشق داخل بشقاب بریزید تا بخار آن آزاد شود. روی آن بادام و کشمش سرخ شده بریزید.
می توانید با برگهای خلیج و هل و میخک و چوب دارچین که در قابلمه مانده است، سرو کنید تا عطر و طعم آن بیشتر شود. اما آنها را نخورید!